Ha igen, akkor van számodra 3 TED előadásom. A TED konferenciák beszédei olyanok számomra, mint az élő enciklopédiák. Elismert szakértők osztják meg a közönséggel a tapasztalataikat, ötleteiket….ötleteket, amiket érdemes terjeszteni.

Kiválasztottam a legjobb 3 beszédet, azokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak rám. Ha végig nézed a videokat, érteni fogod, hogy miért. Mindegyik előadás magyar felirattal is elérhető a TED oldalán.

Amy Cuddy: Your body language shapes who you are

Gondoltad volna, hogy a testbeszéded hatással van a teljesítményedre, például állásinterjún vagy egy teszt kitöltése során? Amy Cuddy tudományosan bizonyította, hogy léteznek úgy nevezett hatalommal bíró pozíciók, amelyek növelni tudják a tesztoszteron szintjét és csökkentik a kortizol szintjét. Ehhez annyit kell csak tenned, hogy legalább 2 percig állunk vagy ülünk az adott pozícióban. Mindez hatással van a viselkedésünkre olyan stresszes helyzetekben is, mint egy állás interjú. Próbáld ki te is a következő fontos prezentációd vagy megbeszélésed előtt! Nekem beváltak.

Robert Waldinger: What makes a good life? Lessons from the longest study on happiness

Úgy néz ki, hogy a Harvard egyetem néhány tudósa megtalálta a boldogság titkát. 1938-ban kezdtek el egy kutatást, melyben 724 amerikai vett részt, majd később feleségeik, gyermekeik is csatlakoztak. A tudósok felmérték a résztvevők egészségügyi állapotát, valamint beszélgettek velük arról is, hogy mennyire elégedettek az életükkel. Az adatok alapján a boldog élet titka nem a hírnév, vagy a pénz, hanem a virágzó emberi kapcsolatok. Pontosan ezt tanítja számunkra jónéhány kultúra, azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Most már tudományos bizonyíték is van az ősi tanítások alátámasztására.

Simon Sinek: How great leaders inspire action

Ha úgy gondolod, hogy te nem vagy vezető, ezért nincs szükséged erre a videora, akkor sajnálattal közlöm, hogy nagyot tévedsz! Simon Sinek arról beszél az előadásában, hogy hogyan inspiráljunk és befolyásoljunk embereket. Rávilágít arra, hogy mi a különbség sikeres és kevésbé sikeres vállalatok kommunikációja között. Elmagyarázza tovább az Arany Körnek nevezett ötletét is. Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan inspirálj embereket cselekvésre, hogyan add el a termékeidet az ügyfeleidnek, hogyan inspiráld a csapatod, vagy akár a gyerekeid, hogy kövessenek téged, akkor csak emlékezz az arany kör szabályaira: Miért? Hogyan? Mit?

A fenti lista teljesen szubjektív. Mondd, rád melyik TED előadás volt a legnagyobb hatással?