Próbáljuk csak ki, biztos, ami biztos!

Néhány évvel ezelőtt több barátomnál is láttam Facebook-on, hogy #100happydays hashtaggel osztottak meg képeket, videokat. Miután utánajártunk a témának, egy barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy mi is beszállunk a kihívásba. Az eredeti ötlet arra buzdít, hogy a közösségi médiában nyilvánosan osszuk meg a boldogságunk pillanatait, de nekünk ehhez nem volt kedvünk. Ezért inkább megalkottuk a saját szabályainkat, és egymásnak küldtünk képeket egy rövid magyarázattal együtt. 100 napon keresztül minden nap találtunk legalább egy olyan pillanatot, amikor boldogságot, örömet, elégedettséget éreztünk. A project annyira sikeres volt, hogy következő évben megismételtem egy másik barátnőmmel és pár napja a harmadik kihívást kezdtem el!

active-activity-beach-40815

Mitől varászlatos ez a kihívás?

Még akkor is, ha alapvetően optimistának tartod magad, időről időre szembe kell nézned nehézségekkel, és olyankor nehéz észrevenni a pozitív pillanatokat. A 100 happy days, azaz 100 boldog nap project abban segít, hogy a pozitív dolgokra fókuszálj és értékeld az élet apró örömeit.

Mi van a mágia mögött?

Általában akkor kezdtem el a projektet, amikor elégedetlen voltam az életemmel. Egyszerűen csodás, ahogy már néhány nap után napközben is elkezdtem kifejezetten azt keresni, hogy miről írhatnék este a 100 happy days kapcsán. Ez nem mindig egyszerű, de épp ez a lényeg, hogy találjunk valamit. Amikor egy fárasztó nap után úgy éreztem, hogy minden borzalmas, arra gondoltam, hogy “nem, csak azért is kell csinálnom valamit, ami boldoggá tesz, hogy legyen mit küldeni a kihíváshoz.” Természetesen ennek nem csak a kihívás volt a lényeg, de működött a módszer. A reflektálás és azoknak a dolgoknak az értékelése, ami már megvan, jelentősen növelheti az elégedettségünket.

Az én tegnapi boldogságom:

100 happy days – 11. nap

Ma elkészítettem egy Facebook oldalt, hogy blogot írjak, amit már évek óta tervezek. Úgy döntöttem, hogy nem várok tovább a tökéletes lehetőségre és nem fogok megtervezni minden apró részletet, hanem csak elkezdem.

Fotó: Nézd meg az új Facebook oldalam! 😊

100 happy days - day 11

Ki csatlakozik még a kihíváshoz?